Coś prostego co urozmaici śniadanie, tosty czy mini kanapeczki na imprezie. Masełko z siekanymi suszonymi pomidorami, suszoną szałwią i odrobiną pasty chilli. Zapraszam :)
Na 125 g masełka
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki:
100g masła 82 % tłuszczu
25g suszonych pomidorów z zalewy z oleju słonecznikowego
szczypta suszonej szałwii
szczypta pasty chilli
sól himalajska
Przygotowanie:
1/ Do miski wrzucamy pokrojone masło. Do masła o temperaturze pokojowej dodajemy bardzo drobno posiekane suszone pomidory, szczyptę szałwii, pasty chilli oraz soli.
2/ Energicznie ugniatamy łyżeczką masło w miseczce nad zapalonym palnikiem w bezpiecznej odległości (tak by masło powili się rozpuszczało i łączyło z resztą składników)
3/ Gdy masło maziste i nie ma grudek przekładamy je do foremki na lód a następnie mrozimy aż stwardnieje. Twarde masło przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz