Proste przekąski są jak as w rękawie, nigdy nie wiesz kiedy się przydadzą :). Taka właśnie jest ta przekąska! : szybka, pyszna i na słodko. Potrzebne wam będzie tahini czyli pasta ze zmielonego sezamu którą połączymy z kremowym mascarpone :). Na wierzch kostki kokosa, granat i bita śmietana i gotowe!. Zapraszam :)
Porcja na 4 krakersy
Czas przygotowania: kilka minut
Składniki:
4 krakersy
2 łyżeczki serka mascarpone
2 łyżeczki tahini
1 łyżeczka ksylitolu lub cukru drobnego
kilka suszonych kostek kokosa
kilka kulek granatu
bita śmietana
Przygotowanie:
1/ Mieszamy mascarpone z tahini i cukrem na jednolity krem. Smarujemy nim 4 krakersy, nakładamy bita śmietanę, dokładamy kostki kokosa i granat.
2/ SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz