Surówki najczęściej kojarzą się z obiadem lecz teraz chciałbym Was przekonać do tego że może ona pełnić funkcję odświeżającego dodatku do każdej cięższej przekąski. Polecam mój szybki przepis na każdą okazję: od prywatki do dodatku do dań o orientalnym charakterze :)
Dla 3 osób
Czas przygotowania 20 minut
Składniki:
1 średnia marchewka
pół średniego mango
odrobina soli himalajskiej
cukier trzcinowy
cynamon mielony
parę orzechów włoskich
parę orzechów włoskich
Przygotowanie:
1/ Marchewkę obieramy i ucieramy na dużych oczkach do miski. Dodajemy szczyptę soli i cukier trzcinowy wraz z cynamonem, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
2/ Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone w paski mango. Mieszamy i podajemy z kilkoma orzechami włoskimi na wierzchu! SMACZNEGO
Wygląda smakowicie, ale chyba soli bym nie dodawała już :P
OdpowiedzUsuń